LongLife Katheter®

Sterke reductie van het infectierisico

Een probleemloze levensduur van 90 dagen of meer

Het vermijden van blaasspoelingen t.g.v. verstoppingen

Geen onnodige katheterwisselingen

Verhoogt levenskwaliteit van de patiënt

Röntgencontrastlijn en -tip voor controle onder doorlichting

suprapubische-katheter-heparine-coatingEen blaas- , verblijfs- of Foleykatheter in hebben is geen pretje. Maar soms noodzakelijk. Het is de enige manier om een goede en gegarandeerde afvloed van de urine uit de blaas naar buiten te bewerkstelligen, als dit op de natuurlijke manier even niet mogelijk is.
De toename van een kans op een urineweginfectie is ongeveer 5% per dag bij patiënten die een katheter in hebben. Dat wil dus zeggen dat iedereen die langer dan 20 dagen een blaaskatheter in heeft een kans van 100% heeft op een infectie.
 
De reden waarom die infecties en verstoppingen ontstaan is heel simpel. Er bevindt zich een vreemd voorwerp in het lichaam in een warme en vochtige omgeving  met een directe weg naar buiten. De omgeving van de katheter is ook warm en vochtig dus een ideale broeiplek voor bacteriën.
 
Maar er is een oplossing. De medische technologie heeft niet stilgestaan, en er is nu een katheter die gegarandeerd bescherming biedt tegen verstoppingen en infecties door een pantser van heparine; de Uronovis Longlife® Siliconen katheter.  Een synthetische heparinecoating zorgt voor die bescherming. Maandenlang.
 
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het hoofdstuk  “literatuur”. U verdient het beste. Vraag er daarom ook om bij uw behandelend arts, uroloog, medische speciaalzaak of apotheek.